Tovariši lovci!

V soboto, 5. septembra 2015 ob 10. uri prirejajo Lovsko kinološko društvo Celje, Savinjsko Kozjanska zveza lovskih družin Celje in Lovska družina Prebold (Lovski dom LD Prebold na Goljavi) lovsko - kinološki dan, ki je postal tradicionalno druženje lovcev, vodnikov lovskih psov, ter vseh simpatizerjev lova in lovske kinologije.

SKZLD Celje organizira tekmovanje v kuhanju golaža, LKD Celje pa želi pokazati delo in uspehe lovske kinologije, ter vzpostaviti še boljše sodelovanje z vodniki psov. Seveda moramo poudariti, da brez gostiteljice LD Prebold ne gre. Poskrbeli bodo za odlično ponudbo, »ambient«, ter vzdušje…

Na prireditvi bodo predstavljene pasemske skupine za lov, ter šola lovskih psov po programu VP1, VP2. Izbrali bomo tudi najlepšega lovskega psa prireditve, ter mu podelili naslov s pokalom.

 

Za vse udeležence bomo priskrbeli brezplačen okusen lovski golaž in vrček piva.

Kot prejšnja leta bo tudi letos rdeča nit srečanja tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. Zato vabimo ekipe lovskih družin, da se ga udeležijo v čim večjem številu. Ekipe morajo sestavine in pribor za kuhanje divjačinskega golaža prinesti s seboj, prav tako tudi plin. Edini pogoj je, da ekipe ne prinesejo s sabo že pripravljenega golaža in ga na prizorišču samo pogrejejo. Ekipe za kuhanje golaža se zberejo ob 9,00 uri. Prvo uvrščena ekipa bo prejela prehodni pokal. Prav tako bodo za prva tri mesta pripravljeni pokali.

 

Kriteriji za ocenjevanje golaža

SPLOŠNI POGOJI

  1. za golaž se uporabi samo srninsko meso-po želji brez ali s kostmi.
  2. golaž se pripravi po postopku osnovne priprave za divjačinski golaž, katerim se lahko določene sestavine po želji dodajo zaradi izvirnosti
  3. količina golaža je minimalno 10 lit. Vsaka skupina predvideva po porcijo za ocenjevalno komisijo.
  4. čas kuhanja od 10,30 do 12,30 ure, ko se kuhanje zaključi
  5. delovni prostor je označen z zaporednimi številkami.

KRITERIJI OCENJEVANJA

  1. do 10 točk – urejenost prostora
  2. do 10 točk – način priprave ; postopek (obdelava surovin, praženje čebule, primerna velikost kosov mesa, itd.), čistoča, delovna obleka in podobno.
  3. do 20 točk – barva, izgled in pravilna gostota golaža
  4. do 60 točk – okus golaža

Maksimalno doseženo število točk je 100

Ocenjevalna komisija bo tričlanska, strokovna in neodvisna.

Prvo, drugo in tretje mesto prejmejo tri ekipe z najvišjim številom točk.

Za udeležence bodo pripravljene tudi druge animacijske dejavnosti.

Na srečanje so posebej vabljene naše članice in tudi vaše življenjske sopotnice.

Ker je količina pripravljene hrane odvisna od števila udeležencev, vas prosimo, da vašo udeležbo (število lovcev in ostalih udeležencev, družinskih članov) javite našemu strokovnemu tajniku Zdravku Mastnaku do četrtka, 3. septembra. Prav tako do omenjenega datuma prijavite tudi ekipo, ki bo kuhala golaž, da bomo lahko pravočasno pripravili ustrezno število tekmovalnih prostorov.

Za kinološki dan pa je priložena še prijavnica s katero se prijavi vodnik s psom, ki bo obiskal srečanje. Zato vas prosimo da do 3. 09. pošljete pismene prijave na LKD Celje. Prijave sprejemamo pismeno na gornji naslov, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na tel. 041 685 664 - Janez Šumak ali strokovnemu tajniku.

Tovariši lovci in vodniki lovski psov, upamo, da se boste udeležili srečanja v čim večjem številu, saj je le-to namenjeno predvsem medsebojnemu druženju in spoznavanju, ter promociji slovenskega lovstva.

Lovski zdravo!

Priloga:

 

.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

skzld.celje(at)telemach.net

03 492 43 40

03 492 43 41

http://skzld-celje.si/