Savinjsko Kozjanska zveza lovskih družin je na področju lovskega strelstva že nekaj časa v samem Slovenskem vrhu, saj so nekateri naši strelci že skoraj redni člani reprezentance Lovske zveze Slovenije, ki se udeležuje tekem na najvišjem nivoju. Tu je mišljeno predvsem sodelovanje na Evropskih in svetovnih prvenstvih v lovskem strelstvu – disciplina streljanje na glinaste golobe in tarče veliki lovski kaliber.
Eden od članov reprezentance je tudi Finkšt Miha, član Lovske družine Mozirje. Miha je že vrsto let v samem slovenskem vrhu lovskega strelstva, saj v lanskem letu postal tudi državni prvak. Prav tako je že bil v okviru prvenstev naše zveze večkrat prvak v lovski kombinaciji pri kategoriji člani.
Tudi letos, se mu je v okviru izbirnih tekem, ki jih je imela LZS za evropsko prvenstvo uspelo uvrstiti v njeno reprezentanco, ki je v času od 27. do 30. 6. 2019 v Estoniji uspešno zastopala barve Slovenije in Slovenske lovske organizacije. Člani reprezentance Lovske zveze Slovenije so namreč dosegli izjemni uspeh, ko so se okronali z naslovom evropskih prvakov. Barve reprezentance LZS je zastopal tudi Miha, ki je dosegel izjemni uspeh. Postal je evropski prvak v kombinaciji in tako tudi sam z osvojenim naslovom veliko prispeval k uspehu reprezentance.
9. julija je bil na sedežu SKZLD Celje organiziran sprejem za evropskega prvaka, katerega so se poleg članov upravnega odbora udeležili tudi člani strelske komisije, predsednik NO SKZLD, član komisije za lovsko strelstvo na LZS, predstavniki LD Mozirje in njegovi lovski prijatelji.
Predsednik zveze Miran Krštinc mu je za dosežen uspeh v imenu zveze predal posebno priznanje za doseženo 1. mesto. Predsednik Komisije za lovsko strelstvo Miran Freitag pa mu je izročil praktično nagrado, ki mu bo ob bodočih treningih zelo dobrodošla. Celotno slovesnost so popestrili še Štajerski rogisti.

sprejem_evropski_prv...
sprejem_evropski_prvak 1 sprejem_evropski_prvak 1
sprejem_evropski_prv...
sprejem_evropski_prvak 2 sprejem_evropski_prvak 2
sprejem_evropski_prv...
sprejem_evropski_prvak 3 sprejem_evropski_prvak 3
sprejem_evropski_prv...
sprejem_evropski_prvak 4 sprejem_evropski_prvak 4
sprejem_evropski_prv...
sprejem_evropski_prvak 5 sprejem_evropski_prvak 5

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

skzld.celje(at)telemach.net

03 492 43 40

03 492 43 41

http://skzld-celje.si/