Na podlagi razpisa Lovske zveze Slovenije smo 12. marca začeli s predavanji, katera smo zaključili 21 maja. Preizkusi znanja iz posameznih učnih tem so bili razporejeni tako, da so kandidati imeli dovolj časa za pripravo. Zaključni izpit se je opravljal v času od 13. do 17. junija.

Na tečaj je bilo prijavljenih 30 slušateljev. Enemu je bil v skladu z dopolnitvijo 61. člena Zakona o divjadi in lovstvu priznan lovski izpit. Predavanja je tako obiskovalo 29. slušateljev, ki so vsi uspešno opravili predhodne izpite in tako zadostili pogoju za pristop k zaključnemu izpitu. Komisijo za zaključni izpit so sestavljali predsednik izr. prof. dr. Boštjan Pokorny, člana mag. Nataša Oven, Terglav Peter in namestnika članov dr. Ida Jelenko Turinek in Mastnak Zdravko.

Tudi letos je bila močna zasedba nežnega spola, saj je tečaj obiskovalo 5 bodočih lovk.

Po dveh letih smo predavanja in izpite zopet izvedli po starem načinu, to je v živo. Vsi, tako slušatelji kot predavatelji smo si bili enotni, da je neposredna komunikacija, ne glede na tehnologijo, ki omogoča šolanje na daljavo še vedno najboljša. Kar se je nenazadnje pokazalo pri znanju, ki so ga slušatelji pokazali saj je bila dosežena povprečna ocena celotnega tečaja 4,06, kar je do sedaj najboljša. Povprečna ocena zaključnega izpita pred komisijo je bila 4,07.

Slovesno prireditev podelitve spričeval in podpis zaprisege mladih lovcev smo imeli v petek 1. 7. 2021 v gostišču Hohkraut v Tremerjah, katere so se poleg slavljencev udeležili njihovi mentorji, družinski člani, člani predavateljskega aktiva in starešine lovskih družin iz katerih so bili tečajniki. Po uvodni melodiji Štajerskih rogistov je zbrane najprej pozdravil predsednik UO SKZLD Celje Freitag Miran, ki se je dotaknil prehojene poti, katero so kot pripravniki prehodili od vstopa v lovsko družino, časa pripravništva, do zaključnega lovskega izpita, za kar jim je iskreno čestital..

Predsednik izpitne komisije izr. prof. dr. Boštjan Pokorny je podal kratko analizo doseženega uspeha in pokazanega znanja slušateljev, ki je bilo najboljše do sedaj.

Strokovni tajnik Mastnak Zdravko, ki je povezoval celotno prireditev je poudaril, da so v življenju vsakega človeka trenutki, kateri mu ostanejo v spominu in se jih v življenju vselej z veseljem in ponosom spominja. Eden od takšnih je gotovo današnji dan, ko bodo dobili spričevalo o opravljenem lovskem izpitu, prejeli Etični kodeks in podpisali zaprisego slovenskega lovca.

V imenu novo izprašanih lovcev je zaprisego Slovenskega lovca prebrala Maruša Krajnc članica LD Loče.

Nato sta dr. Boštjan Pokorny in Freitag Miran vsakemu posebej čestitala k doseženemu uspehu, mu izročila lovsko spričevalo, podpisano zaprisego in Etični kodeks. Prisotni predstavniki lovskih družin pa so jim izročili še lovsko izkaznico. S tem so postali enakovredni člani lovske organizacije s pravico izvajanja samostojnega lova.

Tako kot vsa leta, smo tudi letos imeli nekaj slušateljev, ki so po znanju pri posameznih izpitih izstopali od ostalih. Ti so:

  • KRIŽNIK Gregor LD Ljubno, dosežena povprečna ocena 5,00
  • Krajnc Maruša LD Loče, dosežena povprečna ocena 4,73
  • Križnik Gregor LD Jurklošter, dosežena povprečna ocena 4,73

Kot veleva tradicija, smo najboljšim kot spomin izročili spominsko darilo v obliki lovskega trinožnega stola, ki jim bo gotovo koristil pri lovu. Nagrade sta jim izročila dr. Boštjan Pokorny in Freitag Miran. Vseh pet mladih lovk pa je prejelo še šopek cvetja.

Prireditev je zaključil strokovni tajnik Mastnak Zdravko, ki je mladim lovcem in lovkam zaželel veliko uspehov in lepih trenutkov, ki jih bodo preživeli v naravi in lovu.

del_predavateljskega...
del_predavateljskega_aktiva_skzld del_predavateljskega_aktiva_skzld
letosnja_generacija_...
letosnja_generacija_mladih_lovcev_in_lovk letosnja_generacija_mladih_lovcev_in_lovk
letosnji_najboljsi_s...
letosnji_najboljsi_slusatelji letosnji_najboljsi_slusatelji
podelitev_2022 1
podelitev_2022 1 podelitev_2022 1
podelitev_2022 2
podelitev_2022 2 podelitev_2022 2
udelezenci_in_vablje...
udelezenci_in_vabljeni_letosnje_podelitve_spriceval udelezenci_in_vabljeni_letosnje_podelitve_spriceval
 

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

skzld.celje(at)telemach.net

03 492 43 40

03 492 43 41

http://skzld-celje.si/