»V soboto, 01.10.2011 ob 10 uri, vas vabimo, da si ogledate meddržavno strelsko tekmovanje med ekipama Slovenije in Hrvaške. Tekmovali bosta štiri ekipe in sicer po dve ekipi iz vsake države v Univerzalnem trapu ter Kompaku. Serija šteje 25 glinastih golobov v vsaki disciplini, seštevek pa je končni rezultat. Poudariti je treba, da bodo nastopili najboljši strelci obeh držav in zanimivo jih bo opazovati v tem tekmovanju.

Vljudno vas torej vabimo, da si vzamete nekaj časa in pridete navijat za naše.«

Tako se je glasilo vabilo, ki je vabilo tudi ostale simpatizerje strelstva na tekmo, ki je postala tradicionalna v »lepih naših«. Sigurno, da ne manjka rivalskega naboja na obeh straneh, zato smo se organizatorji LZS, ter prireditelj LD Braslovče v sodelovanju z Občino Braslovče, prav posebej pripravili, saj se tekmovanje odvija na strelišču Boštunovec v Braslovčah.

 

.

Ekipi strelcev Hrvaške s spremljevalci, ter vidnimi predstavniki lovske zveze Hrvaške, smo sprejeli s pozdravom v lovskem domu Braslovče. Dogovorjeni smo bili, da jih pričakata dva naša lovca na avtocesti v Šentrupertu, kjer se le ta odcepi v smer Logarske doline. Z našimi strelci smo se vsi skupaj okrepčali z jutranjo kavico, ter narezkom suhomesnatih proizvodov iz naše doline. Takoj je stekel »izmenjajoč« pogovor tudi o gojitvi divjadi, ter ohranjanju narave v obeh državah. Vse navzoče je pozdravil župan Občine Braslovče Branimir Strojanšek, ki nas je izpostavil kot nekdanje skupne državljane, ter posebne vezi, ki nas spremljajo skozi poti v življenju kot sosede in prijatelje. Predstavnikom obeh štirih ekip je skupaj s podžupanom izročil spominska darila, ter zaželel obilo užitkov v naših krajih. Prisotni so bili tudi predsednik LZS Srečko F. Krope, podpredsednik LZS Branko Kurnik, ter predsednik komisije za strelstvo pri LZS Bojan Breitenberger, ki pa so jih čakale naloge na strelišču samem, do koder smo krenili po končani pogostitvi.

 

Lepo sončno vreme nas je obdajalo z vedrino, ko smo slišali obe himni držav, ter poslušali kratek uvod v otvoritveni pozdrav predsednika LZS Srečka F. Kropeta. Sledil je govor podpredsednika Hrvaške lovske zveze Josipa Malnarja, ki je hkrati predsednik Lovske zveze primorsko-goranske občine, kateri se je iskreno zahvalil za gostoljubje ter odlično pripravo prireditvenega prostora na strelišču. V Hrvaški delegaciji so bili tudi gospod Ivica Halapir, podpredsednik Hrvaške lovske zveze in predsednik Lovske zveze krapinsko-zagorske občine, gospod Ivica Budor, tajnik Hrvaške lovske zveze, ter gospod Mario Vodolšak, tajnik Lovske zveze krapinsko-zagorske občine. Podpredsednik LZS Branko Kurnik je poudaril pomen teh tekmovanj, Predsednik za strelstvo pri LZS Bojan Breitenberger pa je navedel dispozicije v streljanju Trap, ter Kompak. Sledilo je žrebanje vrstnega reda ekip, ter podelitev štartnih številk in izmenjava simboličnih daril med strelci. Strelski sodnik Janez Šumak je dal znak I. ekipi Slovenije, tako da se okoli 11 ure že slišijo prvi streli na glinaste golobe in uglašen odmev se je vračal z obronka Dobrovelj. Ekipa je štela šest strelcev, ki so odstrelili serijo 25 golobov. Vse štiri ekipe so to disciplino zaključile v solidnem času tako, da je sledila naslednja disciplina Kompak. Ta disciplina je opisana v pravilniku o lovskem strelstvu, vsebuje najmanj pet izmetalnih strojev za glinaste golobe, ki pod različnimi koti in krivuljo leta, ter tudi »zaporedoma«, motivirajo strelce na petih stojiščih, da streljajo v različnih pozicijah (kot simulacija) na nizko in letečo divjad. Če je v streljanju Trap (25 golobov) prednjačila Slovenska ekipa, se nam je zdelo, da so v Kompaku bolje rutinirani Hrvatje. Vendar situacija točnosti zadetkov se je pred zaključkom začela spreminjati v prid Slovenske ekipe. Končni seštevek obeh disciplin bo dal rezultat najboljših, ki smo ga z zanimanjem pričakovali okoli 14 ure.

Za vse udeležence ter goste je bilo poskrbljeno za pijačo in odličen srnjakov golaž pod šotorom, ki so ga pripravili lovci LD Braslovče. Tudi jedi z žara niso manjkale.

Sledila je objava rezultatov, ter podelitev pokalov, ki so bili sledeči:

Posamezno

1. mesto KOS MILJENKO HRVAŠKA 48 golobov

2. mesto URBANČIČ BOJAN SLOVENIJA 45 golobov

3. mesto ŽEHELJ DUŠAN SLOVENIJA 44 golobov

Ekipno

1. mesto SLOVENIJA I.

2. mesto HRVAŠKA I.

3. mesto SLOVENIJA II.

4. mesto HRVAŠKA II.

Bojan Breitenberger in Branko Kurnik sta podelila trofejne pokale, slednji pa se je zahvalil neutrudnemu Dušanu Urankarju, predsedniku LD Braslovče, ter odličnemu strelcu, ki je prav tako zastopal barve Slovenije, za odlično vodenje, organizacijo in izvedbo te prireditve dveh narodov. Sledilo je povabilo na kosilo v bližnji kmečki turizem »Cimperšek«, kjer je sledilo druženje strelcev Slovenije in Hrvaške, spremljevalcev obeh ekip, ter lovcev prireditelja LD Braslovče.

Moram poudariti, da je to druženje potekalo v res prijateljski klimi, saj so se prijatelji strelci Hrvaške odpravili proti domu v večernih urah, prepevajoč tudi slovenske pesmi...

kompak hr ii
kompak hr ii kompak hr ii
kompak slo ii
kompak slo ii kompak slo ii
odhod domov ne se
odhod domov  ne se odhod domov  ne se
otvoritev - himni
otvoritev - himni otvoritev - himni

Вода " "вокруг них замутилась, на поверхности появились пузыри.

Да я сам им сказал, с беззаботной улыбкой известил незнакомец.

Фельдкурат " "в доску пьян и не хочет идти домой, " "а поручик Гельмих, тоже пьяный, все-таки " "выкинул его на лестницу, и тот сидит " "у двери на полу и дремлет.

Поищите инстинкт для верной оценки жестокостей жизни у тех представителей мира природы, " "что были до человека.

теребя застежку на галстуке-шнурке.

Иначе всей этой чертовщины объяснить не могу.

Террама, я думаю, могут возникнуть необычные социальные течения, которые " "будут связаны со Стадией IV, заметил Морепа, " "когда они направлялись к пещере.

Тут мне пришла в голову одна странная мысль.

Все " "мои здешние родственники слишком много веков набирались не то цинизма, не " "то мудрости, чтобы " "так же, как я, смотреть на вещи и относиться к ним.

Ни один мускул " "не дрогнул на лице Аззи; услышав ошеломляющую новость, " "он ничем не выдал своего волнения, однако опытный наблюдатель " "мог заметить, как напряглись мышцы его тела, словно перед решающей схваткой с сильным противником.

Он взглянул на " "лежащий передо мной листок бумаги.

Поскольку мы были изгнаны, ни один демон " "не может вернуться в Изначальное измерение.

Переодевшись крестьянами, "Мелоксикам инструкция по применению"они доблестно выполнят свое задание.

Вечер застал Швейка "бесплатные игры скачать храм инков"за приятельской беседой с фельдкуратом.

Когда девушка увидела незнакомца, на "скачать на телефон гудки"ее лице появилось выражение тревоги, а маленькая рука крепче сжала револьвер.

Снежок задавал себе вопрос, почему же никто из оставшихся в живых не попытался спастись, ухватившись за какую-нибудь "скачать человек который изменил всё"доску, за бревно ведь "teamviewer 7 торрент"их кругом так много плавало.

Негр говорит, что его " "прекрасно знают в Бринджерсе и называют Билл-бандит прозвище, по которому " "можно судить о его характере.

Это гораздо "скачать военная разведка cеверный фронт"более мучительное чувство, потому что оно отравлено ядом уязвленного самолюбия.

Им неоткуда было ждать поддержки, не на что надеяться.

Когда " " стало темнеть, мы подъехали ближе друг к другу, и я " " поделился с ним " " составленным мною планом.

Если хочешь знать, кто принес письмо, так спроси у товарища.

Но " " теперь нам стало ясно, что "меир шалев дело было так скачать" неприятель ведет правильную осаду.

Старая " " кобыла все знали, что она принадлежит Зебу Стумпу, вдруг словно взбесилась.

Осмелюсь " " доложить, господин подпоручик,-ответил Швейк,-мы слегка занялись маршировкой, "Бланк спецификации к чертежу" чтобы не позабыть "1с правила конвертации скачать" строевых упражнений и не терять зря драгоценного времени.

Когда я с тобой " " закончу, покажу, где " " лежит Линк.

Но, знакомый с Камнем, он знал, " " что это глупые мысли.

Она глядела " " на него, приоткрыв от удивления рот.

Вдали слышался шум заводов, " " а поблизости шум шагов слуг-роботов, выполнявших таинственные " " поручения своего " " хозяина.

Время, казалось, текло здесь медленнее обычного, и потому " " никто не ценил его " " так мало, как жители Лимба.

Я хочу, " " чтобы ты вернулся со мной к склепу и проверил, там ли еще Граф.

Я тотчас же отправлюсь следом за ними, а " " там пусть решается моя " " судьба!

Я очень рад, моя дорогая, что вам удалось убежать от этих противных старух,-сказал Фауст.

Древний талисман действительно " " давал этому смертному, этому ничтожеству, " " этому невежде, столь мало сведущему в тайных науках, " " практически неограниченную власть над ним, величайшим магом древности.

Никто специально не растолковывал Сэмми " " Ки этих истин.

Все контрмеры Бартельса, начиная с занятия анонимных позиций на рынке и кончая " " публикациями экспертов, выражавших сомнения по поводу " " скорости и возможностей танкера, так и не смогли " " сдержать тенденцию к падению спроса на метан.

Но птица не подлетела ближе, и потому не " " слышала ничего, даже удивленных восклицаний Норы.

А " " я все смотрю, не найдется " " ли такая щель, чтобы я смог пролезть через "кун фу панда игра скачать" нее.

Кратер отзывался гулким эхом, пока " " Маусглов орудовал киркой.

Лидия Хаззард произнесла " " последнее слово с любовью, " " хотя и без особой надежды.

Капитан, " " а у нас получится, спросила " " Карлайл тихо.

Гор уже " " прочитал мысль Дилвита.

Его северная часть была закована " " во льды, а южная пылала в огне.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

skzld.celje(at)telemach.net

03 492 43 40

03 492 43 41

http://skzld-celje.si/