V petek 8. februarja se je na smučišču Madonna di Puri v Lučah odvila 5. tekma v smučarsko strelski kombinaciji Savinjsko Kozjanske zveze lovskih družin. V lepem zimskem dnevu se je na smučišču zbralo precejšnje število pripadnikov lovske bratovščine, ki jim vijuganje po belih strminah ni predstavljalo nikakršnega problema. Po opravljenih prijavah, ki so potekale od 9.00 ure dalje, nagovoru predsednika UO SKZLD Avgusta Reberšaka ter vodje tekmovanja Maksimiljana Arliča, je sledila podelitev tekmovalnih številk ter pričetek tekmovanja.

.

 

Tekmovanje je bilo ekipno in posamezno. Ekipa je štela 3 člane iste LD. Tekmovanje posameznikov je bilo razdeljeno v dve kategoriji in sicer v člane do 50 let, ter člane nad 50 let. Predstavnice nežnejšega spola so tekmovale v svoji kategoriji. Tekmovalci so vozili dva teka veleslaloma, nakar je sledilo streljanje z MK puško na tarčo srnjaka na razdalji 35 m. Tekmovalci so s puškami, ki jih je priskrbel organizator opravili 6 strelov stoje in prostoročno. Najslabši krog se je odštel od rezultata. Skupni rezultat tekmovalca je na koncu predstavljal skupen čas obeh veleslalomskih voženj zmanjšan za število doseženih krogov v streljanju, pri čemer je dosežen krog predstavljal 1 sekundo.

Samo tekmovanje je potekalo tekoče in brez zapletov. V smučarskem delu smo videli nekaj atraktivnih padcev, ki so se za vse udeležence srečno končali. Ker je šlo za smučarsko tekmo v kombinaciji s streljanjem, so tisti, ki so imeli smolo med vratci, po bolj ali manj uspešnem zbiranju opreme na strmini želeli prismučati v cilj. V vseh je bilo videti veliko željo, da bi izgubljen čas nadoknadili z dobrim streljanjem. Med tekmovalci ni bilo večjih razlik v smučarskem znanju z nekaj redkimi izjemami, ki so se med veleslalomskimi vratci vozili, kot bi ne bili na smučišču v Lučah temveč na smučarskem prvenstvu v Schladmingu. Ampak tokrat je čas predstavljal le del rezultata.

Po odlično pripravljeni progi v Lučah, se je pognalo 47 tekmovalcev, ki so zastopali barve 15 ekip in nekaj posameznikov.

hop hop se malo do c...
hop hop se malo do cilja hop hop se malo do cilja
lahko vam je al da n...
lahko vam je al da niste bili zraven lahko vam je al da niste bili zraven
najboljsi med najbol...
najboljsi med najboljsimi najboljsi med najboljsimi
na streliscu je bilo...
na streliscu je bilo dokaj zivahno na streliscu je bilo dokaj zivahno
zakljucek ob prijetn...
zakljucek ob prijetni glasbi zakljucek ob prijetni glasbi
zenska ekipa
zenska ekipa zenska ekipa

Doseženi so bili naslednji rezultati:

 

EKIPNO

1. mesto ekipa LD Luče 1

2. mesto ekipa LD Ljubno 1

3. mesto ekipa LD Škale 2

 

POSAMEZNO

 

ČLANI DO 50 LET

1. mesto Prodnik Jernej LD Solčava

2. mesto Atelšek Matej LD Ljubno

3. mesto Kramar Mirko LD Luče

 

ČLANI NAD 50 LET

1. mesto Miklavžina Vojko LD Škale

2. mesto Goličnik Martin LD Rečica ob Savinji

3. mesto Borovnik Robert LD Smrekovec

 

ČLANICE

1. mesto Zavolovšek Mojca LD Mozirje

2. mesto Podkrižnik Irena LD Luče

3. mesto Jelenko Ida LD Smrekovec

 

Ekipni zmagovalci LD Luče 1 so od lanskih zmagovalcev LD Solčava prejeli tudi prehodni pokal. Po končani podelitvi pokalov so se tekmovalci okrepčali v brunarici ob smučišču. Da ni bilo lačnih in žejnih so skrbele prijazne članice in člani ŠD Luče, ki upravlja s smučiščem in so tudi poskrbeli za odlično tehnično izvedbo smučarskega dela tekmovanja. Ob koncu prireditve se je vsem prisotnim še enkrat zahvalil predsednik SKZLD Avgust Reberšak z obljubo, da se prihodnje leto spet srečamo.

 

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

skzld.celje(at)telemach.net

03 492 43 40

03 492 43 41

http://skzld-celje.si/