Tovariši lovci!
V soboto, 1. septembra 2018 ob 10. uri prirejajo - Savinjsko Kozjanska zveza lovskih družin Celje, Lovsko kinološko društvo Celje in Lovska družina Škale, lovsko - kinološki dan, ki je postal tradicionalno druženje lovcev, vodnikov lovskih psov, ter vseh simpatizerjev lova in lovske kinologije.
SKZLD Celje organizira tekmovanje v kuhanju golaža, LKD Celje pa želi pokazati delo in uspehe lovske kinologije, ter vzpostaviti še boljše sodelovanje z vodniki psov. Seveda moramo poudariti, da brez gostiteljice LD Škale ne gre. Poskrbeli bodo za odlično ponudbo, »ambient«, ter vzdušje…
Na prireditvi bodo predstavljene pasemske skupine za lov, ter šola lovskih psov po programu VP1, VP2. Izbrali bomo tudi najlepšega lovskega psa prireditve, ter mu podelili naslov s pokalom.

Za udeležence srečanja bomo priskrbeli brezplačno okusno malico z žara in vrček piva.
Kot prejšnja leta bo tudi letos rdeča nit srečanja tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. Zato vabimo ekipe lovskih družin, da se ga udeležijo v čim večjem številu. Ekipe morajo sestavine in pribor za kuhanje divjačinskega golaža prinesti s seboj, prav tako tudi plin. Edini pogoj je, da ekipe ne prinesejo s sabo že pripravljenega golaža in ga na prizorišču samo pogrejejo. Ekipe za kuhanje golaža se zberejo do 9,00 ure in si uredijo tekmovalni prostor. Prvo uvrščena ekipa bo prejela prehodni pokal. Prav tako bodo za prva tri mesta pripravljeni pokali.

KRITERIJ ZA OCENJEVANJE GOLAŽA
SPLOŠNI POGOJI
1. za golaž se uporabi samo meso srnjadi - brez kosti.
2. golaž se pripravi po postopku osnovne priprave za divjačinski golaž, katerim se lahko določene sestavine po želji dodajo zaradi izvirnosti
3. količina golaža je minimalno 10 lit. Vsaka skupina prispeva po 1 porcijo za ocenjevalno komisijo.
4. čas kuhanja od 9 do 11,30 ure, ko se kuhanje zaključi
5. delovni prostor kuharskih ekip je označen z naslovi lovskih družin.

KRITERIJI OCENJEVANJA
1. do 15 točk – urejenost in izvirnost stojnice (čistoča del. prostora, predstavitev ekipe, izvirnost stojnice)
2. do 15 točk – urejenost in izvirnost tekmovalcev (urejenost tekmovalcev, kuharski pripomočki, izvirnost kotla in kurišča)
3. do 70 točk – ocenitev kuhanega golaža postopek (gostota golaža, kuhanost mesa, primerna velikost kosov mesa, začinjenost jedi, ustreznost okusa s tradicionalnim, ustreznost sestavin, barva golaža)
4. Maksimalno doseženo število točk je 100

Ocenjevalna komisija bo tričlanska, strokovna in neodvisna.
Prvo, drugo in tretje mesto prejmejo tri ekipe z najvišjim številom točk.

Na srečanje so posebej vabljeni vsi naši člani in članice s partnerji in družinskimi člani.
Ker je količina pripravljene hrane odvisna od števila udeležencev, vas prosimo, da vašo udeležbo (število lovcev in ostalih udeležencev, družinskih članov) javite našemu strokovnemu tajniku Zdravku Mastnaku do srede, 29. avgusta. Prav tako do omenjenega datuma prijavite tudi ekipo, ki bo kuhala golaž, da bo organizator lahko pravočasno pripravil ustrezno število tekmovalnih prostorov.
Za kinološki dan pa je priložena še prijavnica s katero se prijavi vodnik s psom, ki bo obiskal srečanje. Zato vas prosimo da do 29. 08. pošljete pismene prijave na LKD Celje.
Prijave sprejemamo pismeno na gornji naslov, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na tel. 041 685 664 - Janez Šumak ali strokovnemu tajniku.

Na srečanje pa so še posebej vabljeni lovci, ki so pred 40 leti (1978) v Celju opravili lovsko čuvajski izpit. Srečanje bo tako namenjeno tudi ponovnem snidenju vseh, ki ste pred 40 leti ponovno sedli v šolske klopi z namenom, da razširite svoje lovsko znanje za čuvajski izpit.

Tovariši lovci in vodniki lovski psov, upamo, da se boste udeležili srečanja v čim večjem številu, saj je le-to namenjeno predvsem medsebojnemu druženju in spoznavanju, ter promociji slovenskega lovstva.

Prireditev bo potekala na lovskem domu LD Škale na Lubeli >>>

Vabilo in prijavnico najdete tukaj >>>


Lovski zdravo!

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

skzld.celje(at)telemach.net

03 492 43 40

03 492 43 41

http://skzld-celje.si/