Tovariši lovci!
SKZLD vas vabi na tekmovanje v smučarsko strelski kombinaciji, ki bo v soboto 15. februarja 2020 na smučišču v LUČAH. Lokacija smučišča je zraven kampa, ki se nahaja ob cesti na desni strani proti Logarski dolini
Tekmovanje bo ekipno in posamezno. Ekipa šteje 3 člane iste LD. Tekmovanje posameznikov bo razdeljeno v tri kategorije in sicer člani do 40 let, člani nad 40 let do 60 let in člani nad 60 let. Posamezna LD lahko prijavi več ekip. Zaradi kratke proge se bosta vozila 2 teka. Rezultat posameznika bo dosežen čas obeh tekov v vožnji VELESLALOMA, zmanjšan za polovico doseženih krogov v streljanju z MK puško na razdalji 35 m v vložek tarče srnjaka. Strelja se 6 strelov stoje in prostoročno. Najslabši krog se odšteje od rezultata. Streljanje se lahko spremlja z optiko in bo omejeno na 3 minute.
Prav tako bo potekala tekma v ženski in mladinski kombinaciji, zato so vabljene tudi lovke in žene lovcev ter otroci lovcev do 15 let.
Tekmovalci streljajo s svojimi MK puškami in strelivom.
Tekmovalci bodo dobili številke na startu. Start veleslaloma bo ob 10.00 uri. Prijave tekmovalcev bodo potekale od 9.00 ure dalje, do 9.45 na startu. Številke se bodo delile, glede na čas prijave.
Prvi bodo startali tekmovalci v kategoriji nad 50 let. Ekipe se morajo prijaviti pred startom.
Rezultati v ekipnih vožnjah bodo šteli tudi posamezno.
Prvi trije posamezniki v kategoriji do 40 let, v kategoriji nad 40 let do 60 let in v kategoriji nad 60 let bodo prejeli pokale. Tudi v ženski kombinaciji se bodo za prva tri mesta podelili pokali. Prav tako bodo pokale prejele prve tri ekipe. Zmagovalna ekipa pa bo prejela še prehodni pokal, katerega je zadnja osvojila ekipa LD Luče, ki ga mora na dan tekme prinesti s seboj. Razglasitev rezultatov in podelitev pokalov bo po končani tekmi v brunarici na smučišču.
Karta za smučanje (v njej je všteta startnina in postavitev proge) je 15,00 EUR in jo plača vsak, ki bo tekmoval. Malico plača zveza. Tekmovalci naj bodo oblečeni v lovska oblačila.
Tovariši lovci. Udeležite se tekme v čim večjem številu, ter tako izkoristite mrtvi del lovne sezone za nabiranje kondicije, za pripravo na lov, ki se nam hitro bliža, predvsem pa za naše medsebojno druženje in utrjevanje pripadnosti naši zeleni bratovščini.


Lovski zdravo!


Predsednik SKZLD
Maksimilijan Arlič l.r.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Cankarjeva ulica 6, 3000 Celje, Slovenija

skzld.celje(at)telemach.net

03 492 43 40

03 492 43 41

http://skzld-celje.si/